Az őszi hűvös napok és a nyári hónapok ápolási hibái télen kihívásként érikvédőköpenyünket, a bőrünket.

   

   

   

  Az őszi-téli bőrápolási programot hajlamosak vagyunk elhanyagolni, de legalább olyan fontos, mint a tavaszi felkészítő, a nyári védekező, és a téli hidratáló kúrák.

  A forró hónapok leköszöntével, és a hűvös idő érkeztével van bőven teendőnk, ha azt szeretnénk, hogy külsőnk ilyenkor is a legjobb formájában tündököljön.

   

  Tegyünk hát érte, és a siker garantáltan nem marad el!

   

  Ápoltságunknak köszönhetően nem egyszerűen a legnagyobb kiterjedésű szervünk lesz bőrünk, hanem ruhánk, mely „öltöztet”.

   

  Hidratáljunk jó minőségű bőrtápláló krémekkel, testápolókkal rendszeresen, tetőtől talpig. 

   

  Ennek hatására meghosszabbítható a barnaság, mivel késleltetjük a hámlást vele. Ha már elkezdődött, vagy akár teljesen le is „kopott” a nyári színe,szabaduljon meg az elhalt hámsejtektől!

   

   

  Harc a ráncok ellen?

   

  Rengeteg trükköt próbálunk meg bevetni az öregedés kellemetlen jelei, aráncok ellen.

   

   

  Melyik működik, és melyik nem?

   

   

  Harminc éves kor után megjelennek először az apró szarkalábak, majd egyre több helyen és egyre mélyebben a ráncok is az arcunkon.

   

  Ha valaki egészségesen táplálkozik, eleget alszik, és hidratáló napvédő krémet használ, bizonyos fokig megőrizheti bőre frissességét, de ettől még50 éves korában nem fog 35-nek kinézni.

   

  Akik drámai módon szeretnék visszafordítani az időt, azok számára többféle műtéti és más gyógyszeres lehetőség is adott, az arcfelvarrástól a különféle injekciós kezelésekig.

   

   

  Van azonban egy sor otthon is alkalmazható eljárás.

   

   

  Ha karikás a szemünk

   

  A legtöbben úgy vélik, hogy a szem alatti karikák a fáradtság jelei, netán egy átmulatott éjszaka lenyomatai. Bizonyos fokig ez igaz is, mert a fáradtságtól fakó lesz a bőr, a túlzott alkoholfogyasztás pedig szárítja és vékonyítja.

   

  A bőrgyógyászok szerint azonban a jelenség egyik oka a bőr túlzott pigmentációja, a másik pedig a bőrhöz közeli erek tágulása.

   

  Az állapotot ronthatják a levegőben szállongó allergének is. Az öregedés is a szem alatti karikák mélyüléséhez vezethet, de az értágító hatású fogamzásgátlók szedése is lehet az ok.

   

  A túl sok stressz és a kimerültség következtében nagyon sok ásványi anyagot és nyomelemet veszítünk.

   

  A tengervíz pótolhatja mindazt, ami hajszolt mindennapjainkból egyre inkább hiányzik: a vitalitást, az energiát, az ellazulást.

   

   

  De nem pusztán csak a szellem és a lélek profitál a tengervizes kezelésekből.

  A tengervízben rejlő ásványi anyagok, sók és nyomelemeksegítségével célzottan orvosi és kozmetikai bevetése sokféle problémán segíthet: a stressz tüneteinél éppúgy, mint a mozgásszervi megbetegedéseknél vagy a különféle allergiák, sőt még a problémás testtájakon megjelenő cellulutisz és zsírpárnácskák esetében is.

   

  Út a símasághoz

   

  Bármennyire is meglepő, leginkább ezek a hónapok az ideálisak a narancsbőrhalványítására, vagy a különböző növedékek (mint pl. a szemölcsök) eltűntetésére. 

  Egyrészt mert a szemölcsök, anyajegyek bőrgyógyászati eltávolítása után, rendszerint nem szabad napnak érnie a kezelt felületet.

  Másrészt vannak hibák, melyektől csak hosszú hetek, hónapok árán szabadulhatunk meg. Ilyen például a cellulitisz.

   

  Próbáljunk meg kicsit előre gondolkozni, és ezekre most időt szánni. A bevett szokásoktól eltérően, a nyári (esetleg tavaszi) hónapok a legkevésbé alkalmasak rá.

   

  Hiszen ki szeretné magát a legújabb karfiolos gödröcskéktől mentesítő kencékkel kenni a fürdőszoba fogságába, ha helyette választhat naptejet is a strandon?

  A formás idomok és a selymes bőr eléréséhez inkább dolgozzon meg ősszel és télen, majd élvezze a bókokat a meleg hónapokban.

   

  Tengeri fürdőzés, iszapkúra – otthon!

   

  Évmilliárdokkal ezelőtt a tenger volt minden élet bölcsője, ennek köszönhetően a tengervíz temészetes módon áll harmóniában az emberi szervezettel.

  Testünk, lelkünk számára nyújtott gyógyerejének hatását pedig megnövelik a "tengeri paradicsom gyümölcsei": az iszap, a tengeri só, s végül maga a csodálatos klíma is. (Ha van rá lehetőségünk eljutni a tenger partjára, feltétlenül próbálják ki!)

   

   

   

  A tengervíz az ember vérplazmájához hasonló összetevőkből áll.

  A fontos anyagok, a nátrium, a kalcium, a magnézium, a kén, a klór sói és a foszfor egyaránt megtalálhatóak a vérben és a tengervízben - többségük ugyanolyan koncentrációban. A terápia átütő ereje tehát a tengervíz és sejtjeink hasonló összetételében rejlik.

   

  A testhőmérsékletre melegített tengervízből a fontos ásványok és nyomelemek a bőrön át felszívódnak, és két óra múlva már megtalálhatóak a vérben.

   

  Hatékonysága a tengervízben lévő roppant mennyiségű értékes elemmel magyarázható, ugyanis a szervezetünk számára fontos nyomelemek, vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak fölöttébb magas koncentrációban találhatók benne.

   

   

  A tengeri fürdő, iszapkezelés hatásai:

   

  Ellazít és regenerál - pontosan akkor, amikor számunkra alkalmas. Akár a saját kádunkban és fürdőszobánkban is megpróbálkozhatunk.

   

  Fontos azonban betartani az alábbiakat

   

  1. Következetesség: A kúrával hosszú távú eredményre kell törekedni, ezért körülbelül 2 hónapon át kitartóan meg kell ismételnünk (hetente kétszer, háromszor). Fürdési idő: 5 perccel kezdődjön, s fokozatosan emeljük 20 percre.

  2. Alapos mosakodás: a fürdő előtt alaposan tisztítsuk meg bőrünket a különböző lerakódásoktól - ezzel megkönnyítjük és javítjuk a bioaktív hatóanyagok felvételét.

  3. Elegendő idő: a fürdő után ne dörzsöljük le a testünket, hanem egy előmelegített törülközőbe burkolózzunk, majd annyi ideig lazítsunk és pihenjünk, ameddig maga a fürdő tartott. Sőt még jobb lesz az eredmény, ha kétszer annyi ideig relaxálunk!

   

   

   

  Ugye tudja, hogy akár 10-15 évet is fiatalodhat az alábbi - dr. Nona védjegyes - ősbaktériumot (Archeabacteria) is tartalmazó holt-tengeri termékekkel?

   

   

   

   

  Dinamikus hidratáló krém

   

  Szembalzsam

   

  Solaris D.N.

   

  Solaris regeneráló arckrém

   

  Testápoló (arcra is kiváló pl.: toka ellen)

   

  Arctej

   

  Holt-tengeri arc- és testiszap

   

  Fürdősók

  Nyerj LoveMoon termékeket!  Naturalpatika tipp:

   

  Ha szívesen használod a Love Moon termékeiket, vagy még eddig nem használtad,  de örömmel kipróbálnád az anionos betéteket, akkor iratkozz fel olvasóink közé  és játssz velünk!

   

  Hírlevélre feliratkózóink közül - minden hónapban egy olvasónk - egy fél évre elegendő mennyiségben a LoveMoon Anion termékeket kaphat.

love moon készletdoboz

 

 

 

A megajándékozott feliratkozót e-mail-ben értesítjük.